LES HER

For å opprettholde Autofoto’s kvalitet vil moderatorene heretter moderere innleggene litt strengere.

Det betyr ikke at vi skal sensurere alt som ikke synes interessant, – men vi ønsker at sonen rett og slett skal forbedres litt og ikke skli ut i alle retninger.

Tanken bak Autofoto var at man kan bli en bedre “bilfotograf” så det er jo ønskelig at bidragsyterne tenker litt på det også når man tar bildene.
Kanskje kan man forbedre bildene i programmer før de legges ut – MEN DET ER IKKE NOE KRAV.
Hobbyfotografer er like mye velkommen her som profesjonelle.

MEN:

Bilder på Autofoto bør ha en viss form for kvalitet, enten fotografisk eller innholdsmessig.
Det vil si at foto/kjøretøyer bør være litt av det spesielle slaget.

 • Bilder SKAL komme fra eget kamera. “Arvegods” tillates også dersom trådstarter har tilknytning til fotograf/bilde.
 • Bilder merket Copyright slettes konsekvent (dersom copyrighten ikke tilhører trådstarter).
  Med dette menes feks. bilder merket med en forhandlers navn i USA eller feks bilder som tydelig ses stamme fra andre internettsider.
 • Bilder som er – eller trolig er beskyttet av opphavsrett slettes – eller fjernes midlertidig til moderatorer har godkjent publisering.
 • Uklare bilder BØR IKKE postes dersom det ikke ligger spesielle grunner bak bildene.
  Det KAN være en god historie som bildet er en eller annen form for illustrasjon til..
  Uklare bilder og bilder som moderatorene mener ikke har noe å gjøre på Autofoto slettes. Her brukes skjønn, og moderatorenes avgjørelse gjelder.
 • Har man vært på biltreff og tatt hundrevis av bilder, – bør ikke Forsiden (og kanskje side 2 og 3) fylles opp med 50 bilder med samme tema.
  Da vil de fleste andre medlemmene bare styre unna og ikke orke å lese eller bla igjennom bildene.
  Post heller færre bilder samtidig og heller spre det ut over flere dager slik at forsiden fremdeles virker interessant for alle medlemmene.
 • Tar man feks 10 bilder av samme bil i forskjellige vinkler samles disse bildene i samme tråd og ikke i 10 forskjellige tråder.
 • “Minstemålet” er at man gir bildet en passende overskrift. Feks “IMG 5028” (navnet på bildefilen) skal unngås, og det vil bli forandret av oss moderatorer til noe som er passende.
  - For eksempel bilmerke og type.
 • En forklaringstekst til bildet er også å foretrekke. Alle her er klar over at ikke alle er like skriveføre, og vi forlanger ikke lange avhandlinger.
  Føler man for å skrive en historie samt å supplere med bilder mottas det med takk og grønne tomler !
 • Ikke glem Nøttene, – der man legger ut bilder som man ønsker å se om andre klarer å finne ut hva er. Her er selvsagt ikke forklarende tekst til bildet nødvendig.
 • Og til sist – bruk eksisterende album til å laste opp bildene i.

Vi moderatorer samt vertsskapet vil som sagt styre Autofoto etter de kjørereglene sonen har – og regner med at det forstås.
Moderatorene og vertskapets skjønn gjelder.

Det blir neppe store forandringer over natta så denne posten må ses på som ren info.

Posten er åpen for kommentarer.

Vist 1315 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Den synes jeg var veldig god og oppklarende. Tror dette er viktig for at sonen ikke skal bli uinterressant for de fleste. Vitsen må være kvalitet og ikke kvantitet.

Slenger meg på Geir Åge her,men tenker også at man må ta hensyn til at vi har forskjellige interesser/ståsted. Det kjøretøy som er spesielt for meg, kan (høyst sannsynlig) være komplett uinteressant for andre.

Har sett den andre tråden etterfølgende. Her er det mange bra kommentarer!

Dette høres bra ut.

Bare for å presisere, jeg mener kvalitet og ikke kvantitet ang. bilder, ikke kjøretøy.
For, som Susanne og andre har nevnt, hva slags kjøretøyer som er av interesse, er høyst individuelt.

Hei på dere….
Mitt navn er John-Willy Lien…akkurat logget meg inn her og ønsker å bli medlem av klubben….men finner ikke noe “medlemsskjema” her inne….
Kan den som har med dette å gjøre sende meg en bankgiro så jeg får betalt den for det er vel den som gjelder som “medlemskort” her sikkert som det er i andre “klubber”…
Min veteranbil er en Toyota Crown 1969 st.vogn utgave og er en “bruksbil” som ikke er “strøken” men er Eu godkjent…stort sett bra fri for rust og "går som “ei klokke”…
Min andre veteran….som foreløpig “står” i sør Norge…er en nydelig Mustang Cabriolet 1964 1/2 modell….nyydelligggg “dame”…..
Jeg flyttet hit til nord for snart 3 år siden etter en forespørsel om å bli leder i en Evangelisk “Jesus Menighet” i Rossfjordstraumen…Eben Ezer….Jobber også bl.a deltid hos Aasebø på Finnsnes…reiser som Bibellærer rundt omkring i Norge og har også et enmannsforetak "Kremmer’n….hvor jeg bl.a har drevet med salg og kjøp av antikk brukt gammalt og nytt av “ting og tang” i ca tyve år…
Så der…har dere “en liten bit av meg”….Jeg håper også noen her inne kan sende meg litt opplysning om “treff” og medlemsmøter og slikt…for det er viktig at man har et “sosialt møtepunkt” som dere sikkert har også her…
Tusen takk skal dere ha….og så snakkes og sees vi “etterhvert”…..
Med vennlig hilsen John-Willy Lien Eben Ezer 9302 Rossfjordstraumen….90129543…Email: john-wli@online.no og er også på Facebook…..Hei sveis og ha en Velsignet dag “alle mann”….og “fremtidige veteranvenner”….

Velkommen til gruppen..
Her er det bare å lese kjørereglene og legge ut vakre autofoto. Gruppen har bestått i mange år og jeg vil påstå det ligger mye verdifull informasjon innenfor disse sidene..Ikke så mange aktive medlemmer , men de som er innom besitter en nokså høy viten om det som går på hjul her på bjerget.
Vi har ingen faste møter , bortsett fra enkelte planlagte turer og tilfeldige møter på diverse treff..
Vi tar heller ingen kollekt , men en flaske bananlikør til moderatorer blir prissatt !!
Så det er bare å ta Toyotaen ut og fotografere i Nordlyset …

Bildesamlingen (21275 bilder)

 

ANNET (735 bilder)

 
Annonse

Nye bilder