HVA OG HVORDAN

Her finner du alt fra de reneste onlineskoler til enkle tips. Blant annet en god forklaring på alt du trenger å vite både før og etter at du har anskaffet et digitalkamera. Er du usikker på noe vedrørende digitalfoto er vil du ganske sikkert finne svar på det her!

Hvordan sladde nummerskilt på et foto Les hvor enkelt det er å ,,sensurere,, et nummerskilt før du legger det ut.

Sladde nummerskilt på bilder etter at dem er lagt ut er også mulig, her viser jeg hvordan du gjør det. Bildene skal være selvforklarende, men holder du musepekeren over et bilde får du ytterligere informasjon.

Digitalkameraguiden God artikkel fra akam som forklarer alt du trenger å vite både før og etter at du går til anskaffelse av ditt første digitalkamera. Her får du for eksempel forklart hvorfor mer megapixler faktisk ofte gir dårligere bilder enn ferre. Anbefaler å kikke på denne artikkelen, meget lærerikt!

Fotopiaskolen. Logger du deg inn her, hvilket er gratis får du tilgang til Fotopiaskolen.

Digitalfotoskolen Flott artikkelserie fra PC World Norge skrevet av Toralv Østvang.

RAW, hva er det?? Kort forklaring om RAW formatet og dets fordeler.

Om oppløsning artikkel i akam av Kristoffer Ryeng som gir en grundig forklaring på spørsmålet.

Skjerping av bilder er en helt nødvendig prosess for å få bildet skarpt Nyttig og omfattende artikkel fra Fotopia av Frode Slettum som gir en grundig innføring i temaet skjerping/oppskarping av digitale bilder.

Justering i Photoshop Meget enkel/lettfattelig innføring i grunnleggende billedbehandling i Photoshop.

Youtubevideoer som på engelsk detaljert forklarer fremgangsmåte for å ta bilder under en lang rekke forhold.

Avfotografering av dokument og gamle bilder Har du ikke skanner kan du bruke digitalkameraet ditt for å få digitalisert gamle foto og dokument. Her gir jeg noen tips om hvordan.

Foto kurs for nybegynnere Vertene i sonen Fotokurs, de kjente bergensfotografene Tor Blaha og Inga-Alice Næss Blaha gir her en god innføring i det grunnleggende innen foto.

Vist 312 ganger.